PROPOZIMI FRANCEZ DHE “JO” MAQEDONISE?

Mijëra qytetarë në Maqedoninë e Veriut, me mbështetje të partive politike dhe organizatave të shoqërisë civile, kanë qenë duke protestuar kundër propozimit francez se si të hiqet bullgari veton dhe hap procesin e negociatave për BE-në e vendit anëtarësimin. Ata kërkojnë që Qeveria të refuzojë propozimin dhe të mos negociojë sepse, sipas tyre, do të vinte në kostoja e identitetit. Qeveria, si dhe BE-ja, pretendojnë propozimi qe është një hap i mirë përpara dhe është e vetmja mundësi që Maqedonia të hapë negociata të tilla.