ÇFARË SHQETËSON MALAZEZËT

Ngjarjet e kurorëzimit të Mitropolitit Joanikije sollën në shumë emocion
dhe ndarje ndaj Malit të Zi. Duke vepruar kështu, faktet janë
duke u harruar Kisha Ortodokse Serbe erdhi në Mal të Zi me Mbretërinë e Serbëve, Kroatëve dhe Sllovenëve në vitin 1920. Kjo ishte i paraprirë nga heqja
e shtetit malazez, aneksimi i tij në
Serbia, dhe heqja e kishës ortodokse malazeze. E gjitha e saj ndërtesat e kishave përfunduan në duart e Kishës Ortodokse Serbe, që tani i konsideron të tyret.

Previous articleRELIGJA – SHTYLLË APO PROBLEM
Next articleTOLERANCA NUK NDALON INTOLERANCËN