KUSH DO TË NDALOJ TË RINJËT TË LARGOHEN?

Emigrimi i të rinjve nga Ballkani Perëndimor ka qenë dhe  vazhdon prej vitesh. Maqedonia e Veriut është ndër më të prekurat. Popullsia është ulur me mbi 10% krahasuar me vitin 2002 kur u bë regjistrimi. Arsyet pas këtij trendi janë zhvillimi i ngadaltë ekonomik, mungesa e investimeve, dhe 40% e të rinjve thonë se korrupsioni motivon ata të shkojnë jashtë vendit.