“NJERIU-GRUA” dhe “GENTURACHO”

Boshnjakët janë “budallenj”, malazezët janë “dembelë”, serbët janë “hajdutë”, Sllovenët janë “koprrac” – këto janë vetëm disa nga stereotipet në Ballkan. Njerëzit shpesh, në vend që të shohin diçka dhe pastaj të vijnë në një përfundim, së pari vijnë në një përfundim sepse shoqëria tashmë e ka përcaktuar atë. Ne zgjedhim atë që na përshtatet nga lista e stereotipave tashmë të vendosur.