LABORATORIJA

LABORATORIJA

LABORATORIJA

Ndëshkimi i drejtë

Darko Kovaqeviç, i ashtuquajturi Daruvarac, u dënua së pari me një dënim të vetëm deri në pesë vjet burg për shkak të lëndimeve të rënda trupore dhe kërcënimeve ndaj Zadrançit 18 vjeçar.
Rasti ndodhi më 18 korrik 2018, kur Kovaqeviç u rrah brutalisht L.G. në një restorane të Zadarit para dëshmitarëve dhe kamerave të vëzhgimit. Asnjë nga të anketuarit nuk reagoi për shkak të frikës së hakmarrjes, dhe institucionet që duhej të mbronin viktimën duhej të planifikoheshin.

Këmbët anti-drejtësi

David Dragiqeviç, një student universitetë elektrik 21-vjeçar nga Banja Luka, vdiq natën e 18 marsit 2018. Trupi i tij u gjet më 24 mars në gojën e degëve të Crkvinës në lumin Vrbas, ku hetimi i policisë zbuloi se vdekja ishte shkaktuar nga kryengritja, pa elementët e veprës penale pas tre muajve të paraburgimit më 28 qershor 2018, prokurori lëshoi një urdhër për të kryer një hetim kundër të panjohurës për shkak të dyshimeve të vërtetuara për vrasje.

Të ritë shkruanë Grabar Kitaroviç : “Hiqini atributet e kriminelëve të luftës si Pralak, Kordiç, Prliç…”

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut (YIHR) drejtuar një apel për presidentët e Kroacisë, Kolinda Grabar Kitaroviç, për të marrë larg dekorata e të burgosurve për krime të luftës të kryera gjatë agresionit kundër kroate në Bosnjë dhe Hercegovinë.

“Për ne, prindërit te fëmijëve me aftësi të kufizuara kanë thënë nga politikanët, Hekmu syve nga ky vend, kjo nuk është për ju!”

“Për ne, prindërit te fëmijëve me aftësi të kufizuara kanë thënë nga politikanët, Hekmu syve nga ky vend, kjo nuk është për ju!”

GJERËSISHT

Nuk u gjetën rezultate

Nuk ka njoftim në këtë kohë

Login