Modelimi po fiton popullaritet përsëri

Modelimi po fiton popullaritet përsëri

Një nga hobi më i njohur i të rinjve në ish-Jugosllavi është të promovosh përsëri veten. Pas dekadave të modelimit në Shkup, Klubi i Modelimit Mihajlo Ivanovski Mix ka disa vite që funksionon, duke bashkuar entuziastë në këtë fushë. Ky është “Suhoj 15 UM”...
Lufta kolektive për të drejtat e njeriut

Lufta kolektive për të drejtat e njeriut

Në Maqedoninë Veriore nuk ka bare dhe klube zyrtare homoseksualësh ku njerëzit LGBTIQ mund të rrijnë, por herë pas here shfaqen vende miqësore homoseksuale. Shpesh është më e vështirë për njerëzit transgjinorë që shpesh përballen me dhunë dhe diskriminim. Situata e vështirë shpesh e përkeqëson fuqinë. Më shumë në videon e Kristina Ozimec.

Ndryshim “kompromisi” i emrit

Ndryshim “kompromisi” i emrit

Maqedonia aktualisht po kalon një proces kompleks të ndryshimit të emrit të vendit në Republikën e Maqedonisë Veriore. Marrëveshja e nënshkruar me Greqinë për të zhbllokuar procesin e bashkimit me BE në NATO dhe NATO. Pikëpamjet e të rinjve në këtë temë janë të ndara. Më shumë në videon tonë nga Kristine Ozimec.

A është mirë nacionalizmi?

A është mirë nacionalizmi?

Për nocionin e nacionalizmit ne biseduam me katër përfaqësues të të rinjve të katër partive opozitare në Serbi. Çfarë mendojnë të rinjtë nëse nacionalizmi është i mirë dhe nëse është mirë të shikosh videon. Autor: Aleksandar Klariq

Mirë se vini në Shutka

Mirë se vini në Shutka

Komuna e Shkupit Shuto Orizari ose Shutka është një nga vendbanimet më të mëdha të romëve në Maqedoni. Përveç popullatës rome në Shutkë, jetojnë edhe boshnjakët dhe shqiptarët. Kristina Ozimec jonë kaloi një ditë me Muhammed Ajbazin, një psikolog të ri që ka lindur dhe rritur në këtë vendbanim. Në këtë histori ne takohemi me këtë fshat dhe banorët e saj.

Familja, arsimi dhe rrjetet sociale

Familja, arsimi dhe rrjetet sociale

Vjosa Çerkini nga Kosova ka folur me të rinjtë në Prishtinë për të kuptuar se cilat gjëra ndikojnë në formimin e personalitetit të tyre. Familja, arsimi dhe rrjetet sociale janë ndër përgjigjet më të zakonshme. Më shumë për këtë temë mësoni nga storia në vazhdim.

Login