BiH

Maqedonasit nga diaspora studiojnë në internet

Kryeni hulumtime në internet dhe merrni provime online. Ky është tendenca e fundit e ofruar nga disa institucione maqedonase të arsimit të lartë për...

MKC Shkup – vendi ku fillon gjithçka

Qendra Kulturore Rinore (MKC) Shkupi njihet si vendi ku lind arti alternativ dhe jeton. Kjo ishte ashtu ndërsa MKC e quajti Dhomën e Rinisë...

Srbija

SPITALE

https://vimeo.com/405381595 Selia e Urgjencave të Qytetit në Beograd ka vendosur të përgatisë Arenën e Beogradit, Sallën Aleksandar Nikolic (dikur Pionir) dhe Sallën Ranko Zeravica (Salla...

DITARI IM PERSONALE

https://vimeo.com/402670927 Si është në këto ditë të jetosh larg të dashurve tuaj, në pasiguri se kur do të zgjasë… Korrespondenti i Serbisë Aleksandar Klarić ndau...

Crna Gora

Si të studiojmë “jashtë”

Shumë të rinj nga Ballkani Perëndimor e shohin të ardhmen e tyre në një nga qoshet e BE-së. Ne dëgjuam nga Milosh Pavkoviç i...

Retrospektiva e Sarajevës: prof.dr. Dragan Gjukanoviç për Tolerancën

Në retrospektivat e dimrit, kemi analizuar temat e nisura në Sarajevë, dhe mysafiri ynë ishte një prof. Dr. Dragan Đukanoviq. Këtë herë ne biseduam...

Maqedoni

Njerëzit kanë mungesë ndjeshmërie

Nëse dëshmojmë për dhunë, përgjegjësia e çdo qytetari është të reagojë dhe të raportojë të njëjtën gjë. Kjo kërkohet nga ligjet në secilin nga...

Si të jesh i lirë dhe i mendimit kritik?

Gjatë xhirimeve të serisë "Perspektiva" në Prijedor të rinjtë than shumë gjëra të mrekullueshme që për fat të keq, për shkak të mungesës së...

Jashtë kufijve

„Do doja sikur të mos na i ndajnë fëmijët në bazë...

  Për arsim flasin të rinjët nga Fojnica, Kiseljaku, Novi Pazari (Pazari i ri), Banjaluka dhe Jajce *“Do doja sikur të mos na i ndajnë fëmijët...

„Strejt apo gej – në të vërtetë është e njëjtë”

Për tolerancë flasin të rinjët nga Mostari, Fojnica, Kiseljaku, Tuzla, Ulqini, Sarajeva dhe Istoçno Sarajevo (Sarajeva lindore) *„Strejt apo gej – në të vërtetë është...

më të lexuarat

MODERATORI

“Ekipi që punon në projektin “Perspektiva” është i shkëlqyeshëm. Mendoj që kanë zgjedhur tema  të rëndësishme, temat për të cilët zakonisht nuk flitet, apo temat që adresohen me përgjigje të rreme për të kënaqur dëshirat e disa individëve të caktuar. “Perspektiva” tregon realitetin ashtu siç është, atë që të rinjët mendojnë në të vertetë, edhe pse të rinjët janë të frikësuar. Të rinjët janë  të zemruar sepse duan të jenë ndryshe, por shoqëria gjykon atë që është “ndryshe”. Edo Maajka

PRATITE NAS

0FansLike
0SubscribersSubscribe

POSLJEDNJE DODANO

PRAGJYKIMET EKZISTOJNË, POR RACIZMI NUK DUHET

https://vimeo.com/424749678 Mirjeta Qehaja është Piktorja e parë nga komuniteti Egjiptian e diplomuar në Universitetin e Prishtinës. Është një lloj krenari, thotë ajo, por jo diçka...